יום הגיוס הוא יום מרגש, חד פעמי ומלא בחששות. התייצבתם בלשכת הגיוס עם המשפחה והחברים, נפרדתם מאמא ואבא ועליתם על האוטובוס.

...אבל מה קורה אחר כך? ריכזנו עבורכם את כל מה שתעברו בשרשרת החיול.

לפני תחילת שרשרת החיול:

שימו לב שברגע שתגיע לבסיס הקליטה אתם כבר חיילים, ויתנהגו אליכם בהתאם. לבצע פקודות זה אולי מעט מביך ואף עשוי להצחיק בתחילה, אך מוטב שתתיחסו ברצינות למפקדים בבסיס. לפני הכניסה לשרשרת החיול בנות יתבקשו לאסוף את השיער. כולכם תיאלצו להיפרד מהטלפון ולאפסן את התיקים האישיים שלכם למשך היום, לפחות עד סוף החיול והפיזור לבסיסי הטירונות. זו הזדמנות בשבילכם להכיר מעט את החיילים שיעברו איתכם את הטירונות, ולחלוק עמם את החששות שלכם. 

התחנות השונות בשרשרת החיול:

  1. ספר – בנים שהתספורת שלהם לא עומדת בפקודות צה"ל יצטרכו להסתפר בשרשרת הגיוס. אנו ממליצים לבוא כמובן מסופרים מראש
  2. צילום לחוגר – יצלמו אתכם לתעודת החוגר, שתלווה אתכם לאורך השירות הצבאי. על הבנים להיות מסופרים, ועל הבנות להיות עם שיער אסוף. אל תשכחו לחייך!
  3. צילום חלל פה – יצלמו את הלסת העליונה, התחתונה והחיצונית, לצורך תיעוד של צה"ל
  4. טביעות אצבע – ייקחו מכם טביעות אצבע לצורך זיהוי במקרה של אסון
  5. אימות נתונים – חייל או חיילת יוודאו אתכם את הפרטים האישיים שלכם. עליכם להגיע עם תעודה מזהה כמובן ועם פרטי חשבון הבנק שלכם (כולל מספר סניף וחשבון)
  6. מח עצם – בשרשרת החיול תוכלו לתת דגימת רוק כדי להיכנס למגר תורמי מח עצם. בעתיד, אם תרצו, תוכלו לתרום ולהציל חיים של חולי סרטן. התחנה אינה חובה
  7. חיסונים – תקבלו חיסונים בהתאם למסלול השירות שלכם. מומלץ להגיע עם פנקס חיסונים
  8. דגימת D.N.A – ייקחו מכם דגימת דם
  9. ניפוק חוגר תקבלו תעודת חוגר, פנקס שבי ודסקיות עם פרטיכם
  10. קצין מיון – ייתכן שתעברו ראיון אישי עם קצין מיון. אם אינכם מרוצים מהשיבוץ שניתן לכם זה הזמן להעלות את החששות ולשמוע את האופציות שלכם
  11. אפסנאות – תקבלו ציוד צבאי שישרת אתכם לאורך השירות הצבאי. שימו לב שאת רוב הציוד תצטרכו להחזיר בסוף השירות
  12. ועדה רפואית – בנות ובנים המיועדים ללחימה עשויים להיפגש עם רופא, במידה ויש צורך בכך. הרופא יקבע את כשירותכם לשרת ביחידות לוחמה.